Kinderpodotherapie

We maken het zo leuk als mogelijk.

Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Het onderstel ook. Na één tot twee jaar kunnen kinderen lopen. De beentjes staan dan in een O-stand en de voeten zijn plat. Op een gegeven ogenblik worden de benen rechter en kunnen ze zelfs een lichte X-stand krijgen. Rond het zevende of achtste levensjaar zou alles weer recht moeten staan.

Is dit wel normaal? Dat vragen veel ouders zich tijdens het opgroeien van hun kinderen af. Laat ons meekijken.

Andere benadering

Kinderen uiten zich niet zoals volwassenen dat doen. Ze klagen niet snel over pijn, maar zullen eerder aangeven dat ze niet willen lopen. Soms gaan ze zitten tijdens een wandeling of ze willen gedragen worden.

Onze benadering is dus ook anders. We laten een kind zoveel mogelijk zelf vertellen, ouders kunnen waar nodig aanvullen. Tijdens het onderzoek leggen we uit waar sommige spullen voor nodig zijn en waar we naar kijken. Het is belangrijk dat een kind gerustgesteld en gemotiveerd aan het behandelplan begint.

Daarnaast is het van belang dat hulpmiddelen er ‘gezellig’ uitzien. Zo mogen de kinderen, wanneer ze zolen krijgen, zelf de kleur van het afdekmateriaal kiezen. Dat vinden ze leuk. Ortheses maken, doet hen denken aan kleien. Dat is gunstig, want dan worden ze met plezier gedragen.

Maak direct een afspraak!