Sportpodotherapie

Een passende oplossing.

Als je sport, vraag je meer van je lichaam dan tijdens dagelijkse bezigheden. Om blessures te voorkomen, is het belangrijk dat de gewrichten in de bewegingsketen stabiel zijn.

Elke voet is anders en sporten verschillen. Logisch gevolg: iedere behandeling ook. Klachten van een schaatser en een hardloper kunnen hetzelfde zijn, maar de aanpak niet. Want op het ijs kun je niet rennen en op de weg niet glijden. Het is schoeisel is ook overduidelijk niet hetzelfde.

Jouw voeten

Om je goed te kunnen behandelen willen we alles van je voeten weten. Met onze kennis van het lichaam, van verschillende sporten en van schoeisel gaan we gericht de klacht onderzoeken. Daarna volgt de therapie. Afhankelijk van de oorzaak schakelen we de hulp van andere zorgverleners of trainers in, want soms hebben we specialisten nodig.

Sportzolen

Vaak is een sportzool een passend hulpmiddel. Ook hierbij geldt; elke sport heeft een eigen schoen met specifieke eigenschappen. Zo sluit een voetbalschoen nauw om de voet en zitten er noppen onder voor de grip. Ga je hardlopen? Dan is demping belangrijker en een bredere leest beter. De zool wordt dus aangepast op de belasting. Soms is-ie dunner en soms is de afdek waterafstotend. We gaan voor een passende oplossing, zodat jij in beweging blijft.

Maak direct een afspraak!