Polonaise voeten/ platvoeten

Ken je dat? Ben je lekker aan het feesten, krijg je last van polonaise voeten.
Voeten die niet meer verder willen feesten, waardoor het feestje over is. Alsof je voeten beurs zijn. Ook wel platvoeten genoemd.

Klachten

Ondanks de comfortabele schoenen die je hebt gepimpt met lichtjesveters en kleurige beenwarmers komt er het moment dat de voeten spelbreker worden tijdens het feest. Met carnaval zijn velen 5 dagen in de weer bij de optocht, de polonaise of vieren ze feest. Dat vraagt wat van de voeten.

Wat kun je zelf doen?

Zorg voor comfortabele schoenen, waar je gemakkelijk op kunt lopen/ in de polonaise kunt. Het is tenslotte carnaval, dus dat geeft je de mogelijkheid ze aan te kleden met lichtjesveters, gekleurde beenwarmers, etc.

Mocht je leren schoenen dragen, kan het handig zijn deze in te spuiten met een bescherming tegen regen. Dat legt een beschermlaagje over het leer, waardoor ze gemakkelijker schoon te maken zijn als er rondvliegend bier, fris en regen overheen is gekomen.

Wissel van schoenen door de dagen heen. Dat maakt dat de belasting net wat anders is op de voeten. 

Ben je op zoek naar feestschoenen? Dan hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet. In deze link het hele artikel over feestschoenen.

Wanneer naar de podotherapeut?

Zoals de rest van het lichaam misschien een beetje moet revalideren van al het gefeest, mogen de voeten ook even herstellen.
Wanneer je lichaam hersteld is, zouden er geen bijzonderheden meer aan de voeten merkbaar moeten zijn.

Blijven klachten aanwezig na de carnaval? Neem dan contact met ons op. We kijken graag even met je mee of je je klachten kunt aankijken en er natuurlijk herstel te verwachten is of dat we toch samen moeten zoeken naar een oplossing.

Rest ons niks anders dan je een gezellige feestelijke carnaval te wensen.
Alaaf!

Heb jij polonaise voeten of een andere blessure? Vul het contactformulier in. Wij nemen contac6t met je op.