Kinderpodotherapie: als een kusje er op niet meer voldoende is

Ouders kennen het wel. Je kindje heeft last. Je geeft er een kus op en alle pijn is weg! Helaas werkt dit niet voor alle pijntjes en klachten. Voor de pijntjes waar het wel voor werkt, zijn kusjes natuurlijk magisch. Voor andere klachten is er de kinderpodotherapeut.

Ontwikkeling en groei

Kinderen zijn in de groei en het lichaam is in ontwikkeling. Elke dag worden ze slimmer en leren ze weer nieuwe vaardigheden. Dat maakt dat een kinderlichaam anders is dan een volwassen (uitgegroeid) lichaam.
Dat betekent ook dat kinderen typische eigen blessures kennen die gerelateerd zijn aan de groei en ontwikkeling die zij doormaken.

Wanneer een kusje en wanneer naar de kinderpodotherapeut?

Kusjes zijn magisch, eerlijk is eerlijk. En als ze werken, raden we ze zeker aan.
Maar soms is een kusje niet meer voldoende en blijven klachten bij kinderen terug komen.
We zetten een aantal voorbeelden op een rij:

– Hielpijn (Morbus Sever schinz)
– Pijn aan de groeischijven (bijv Morbus Sever Schinz, Osgood Schlatter)
– Overbelastingblessures
– Regelmatig vallen
– Veelvuldig struikelen
– Niet graag willen lopen
– Verzwikken
– Twijfels bij ouders of de voet/ beenstand normaal ontwikkeld

Klachten onder woorden brengen

Volwassenen kunnen vaak goed uitleggen waar ze last van hebben. Voor kinderen ligt dit anders. Dat heeft deels met taalontwikkeling te maken. Ben je daarom bewust dat kinderen niet altijd kunnen vertellen dat wandelen pijn doet en ze daarom sneller aangeven wat ze wel duidelijk kunnen maken. Denk aan in de wandelwagen te willen of gedragen willen worden. Dat kan een teken van klachten zijn, die ze niet goed onder woorden kunnen brengen.

Een kinderpodotherapeut is gespecialiseerd in de ontwikkeling van een kind en de blessures en syndromen die voor kunnen komen bij kinderen. ‘Kinderen zijn geen kleine volwassenen’ is ons motto. Vandaar dat zij bij ons in de praktijk een eigen specialist verdienen.

Twijfel je of de ontwikkeling van jouw kind normaal verloopt of dat er toch onderliggende klachten kunnen zijn? Maak dan eens een afspraak met de kinderpodotherapeut. Zij helpt je graag verder.

Wil je dat wij contact met je opnemen? Vul dan het contactformulier in.