Yes, eindelijk gaat de opleiding kinderpodotherapie van start!

Yes, eindelijk gaat de opleiding kinderpodotherapie van start! Een specialisatie waar ik naar heb uitgekeken. Afgelopen jaren heb ik al verschillende nascholingen over de behandeling van kinderen gevolgd. Zo hebben kinderen een ander herstel en is de voet nog in ontwikkeling. Wij zeggen wel eens kinderen zijn geen kleine volwassenen en dat zie je terug in de aanpak en behandelplan.

Inschrijving kinderpodotherapie

Alsof ik een kaartje voor een gewild concert ging bestellen zat ik in de startblokken achter de computer met alle gegevens bij de hand. Even was het spannend, maar het verlossende mailtje ter bevestiging kwam. Ik mag als een van de 35 eerste podotherapeuten starten aan de opleiding tot kinderpodotherapeut en daar kreeg ik een grote glimlach van op mijn gezicht en nieuwe energie van!

Kinderen helpen blessurevrij te bewegen

Pijnvrij kunnen bewegen is essentieel, zeker voor kinderen. Het is een manier om te kunnen ontladen. Dat betekent dat een blessure een grote invloed heeft op het lichaam maar ook voor het welzijn van het kind.

Wanneer een jongetje van 10 balend de praktijk in komt omdat hij al 4 weken lang halverwege de voetbalwedstrijd moet stoppen vanwege forse hielpijn, ben ik erg gemotiveerd om samen naar een oplossing te zoeken voor deze klachten. Zoekend naar een oplossing is het ook erg fijn om samen te kunnen werken met andere disciplines zoals een kinderfysiotherapeut of kinderoefentherapeut. Als dan tijdens de nacontrole blijkt dat het kind het plezier in het sporten weer terug heeft gevonden doordat hij klachtenvrij is voelt het heerlijk daar een bijdrage aan geleverd te mogen hebben.

Kennis vergroten

Naast de scholingen die er al waren en de bezoeken aan de kinderfysiotherapeut die ik heb gedaan om kinderen zo goed mogelijk te kunnen helpen, is deze opleiding wel erg welkom.
Verdieping van kennis over herstel en ontwikkeling dragen bij aan het stellen van een juiste diagnose en goed behandelplan.
Met veel plezier tel ik de dagen af tot maart. Dan heb ik mijn eerste lesdag.
Ik kijk er naar uit alle kinderen hun bewegingsvrijheid terug te mogen geven binnen de mogelijkheden.

Afspraak maken

Heeft jouw kind klachten waar ik mee kan helpen? Dat kan van alles zijn; een blessure die maar niet wil herstellen, niet willen lopen/ veel gedragen willen worden, struikelen/ vallen/ verzwikken.
Of heb je vragen? Laat dan je gegevens achter en wij bellen je terug.

Heb je vragen? Of wil je een afspraak maken? Vul het formulier in en wij bellen jou terug.