De marathon van New York

Een fanatiek hardloper is hard aan het trainen voor de marathon. Maar dan…een aantal weken voor de marathon ontstaan er plotseling hielklachten. Langzaam aan nemen de klachten toe. Na 10km begint de hiel al pijn te doen en later worden klachten ook tijdens dagelijkse bezigheden gevoeld. Maar hoe dan ook, die marathon staat gepland dus die zal gelopen worden. En het liefst klachtenvrij natuurlijk.

De (sport)podotherapeut

Om deze klachten in zo’n korte tijd te verhelpen is voor ons als (sport)podotherapeut natuurlijk een grote uitdaging. Maar daar houden wij van!
Meneer komt bij ons op spreekuur en wat al snel blijkt is dat er gewrichtjes in de voet vast zijn komen te zitten. Waarschijnlijk tijdens een hardlooptraining. Door het vastzitten/ blokkeren van deze gewrichtjes moeten andere delen van de voet een stukje belasting overnemen. Bij meneer uit zich dat in een verhoogde spanning te staan op de pees die onder de voet loopt en aanhecht op het hielbeen. Hierdoor gaat deze pees irriteren.

In de volksmond wordt deze klacht ook wel ‘hielspoor’ genoemd. Tijdens het spreekuur heeft de podotherapeut de gewrichtjes losgemaakt met manuele therapie en zijn er podotherapeutische zolen vervaardigd ter ondersteuning om de voet in de juiste stand te begeleiden tijdens het hardlopen.

Controle

In de week voor de marathon heeft er nog een controle plaatsgevonden, waarbij de laatste puntjes op de i zijn gezet. Meneer staat klachtenvrij aan de start van de marathon en loopt de marathon vervolgens klachtenvrij uit!
Na dit grote avontuur ontvangen wij een bericht van meneer met daarin zijn complimenten en dankbaarheid.

Blessurevrij bewegen is ons plezier

Het doet ons goed om zo’n dankbaar werk te kunnen verrichten. Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg en zullen er samen met jou alles aan doen om ervoor te zorgen dat je lachend (en springend) de deur uit kunt gaan!

Heb je klachten tijdens het sporten? Blijf er niet mee zitten en maak een afspraak. We kijken graag met je mee naar een oplossing. Breng je sportschoenen mee tijdens het onderzoek.

Vul het contactformulier in en wij bellen je de eerste werkdag terug.