Veiligheidsschoenen met gecertificeerde zolen

Veiligheidsschoenen moeten voldoen aan bepaalde eisen. Volstrekt logisch. Ze zijn er niet voor niets. Fabrikanten geven een certificaat af voor zowel de schenen als de zolen, zoals zij deze produceren. Hoe zit dat dan wanneer je zolen op maat draagt?

Gecertificeerde zolen

Bij 1 op de 7 voeten is het nodig om een zool op maat te laten maken. Deze wijken daardoor af van de standaard binnenzool van de veiligheidsschoen. Hiermee vervalt de certificering van de veiligheidsschoen wanneer de gewone zolen in de schoen gedragen zouden worden. En daarmee vervalt de aansprakelijkheid van de fabrikant van de veiligheidsschoen en komt het risico bij werkgever en werknemer te liggen.

Gevaar voor beklemming

Een aanpassing in of aan een schoen zonder CE normering brengt risico’s met zich mee. Zo is de ruimte in de schoen wat hoger voor het geval er iets op de tenen valt. De schoen heeft hierdoor een ‘kreukelzone’. Wanneer je deze ruimte in gebruik hebt genomen door eigen zolen er in te leggen, kan de fabrikant de veiligheid van je tenen niet meer garanderen.

Elektrische weerstand en antistatisch

Veiligheidsschoenen en de zolen die er in zitten zijn antistatisch. Dat werkt door de combinatie loopzool van de schoen met de zolen die in de schoen zitten. Eigen zolen zijn standaard niet antistatisch, waardoor je risico loopt op elektrische schokken of zelf lading over te dragen op gevoelige apparatuur. Apparatuur die hiervoor gevoelig is, kan hierdoor stuk gaan. Daarnaast is het gevaarlijk in een brandgevoelige omgeving.

Gelukkig is er een oplossing!

Gelukkig komen steeds meer fabrikanten van veiligheidsschoenen met een passende oplossing. Samen met ons. Wij kunnen antistatische zolen maken met voldoende ruimte voor de tenen en dekken deze af met het materiaal dat bij de veiligheidsschoen hoort. Zo kunnen we voldoen aan de eisen van de fabrikant.  Zo loop jij er veilig bij en behoudt de schoen met de zool de certificering!

Mogelijkheden zolen met behoud van certificering in de schoen

Voor bijna 50 merken veiligheidsschoenen leveren wij zolen met behoud van certificering. Helaas bieden nog niet alle merken de mogelijkheid om voor alle modellen zolen te kunnen leveren met behoud van certificering. Gelukkig wordt de keuze door de tijd heen steeds groter. Wij zorgen ervoor dat wij up to date blijven op het gebied van veiligheidsschoenen en veiligheidszolen. Samen met onze veiligheidsschoenleveranciers zorgen wij ervoor dat jij geschikt schoeisel bij je werkzaamheden vindt. Zij de veiligheidsschoenen, wij de gecertificeerde veiligheidszolen.

Heb jij of jouw werkgever vragen over het certificeren van zolen in veiligheidsschoenen? Vul het contactformulier in en we bellen jou terug.